Com començar

Com començar

Per què kàrting?

  • Perquè un kart és un monoplaça, un fórmula tan autèntic com els seus “germans grans” i, en algunes especialitats, més exigent.
  • Perquè ofereix la possibilitat de realitzar autèntiques carreres en circuit, amb els seus frenades, avançaments, traçades, lluites en grup…
  • Perquè la pràctica totalitat dels pilots de Fórmula 1 ho aconsellen, han estat, i en molts casos segueixen sent, pilots de Kàrting.
  • Perquè és l’especialitat de l’automobilisme que té millor relació preu-rendiment.
  • Perquè és la millor escola de pilotatge.
  • Perquè és… FANTÀSTIC!!!

Qui pot pilotar un kart?

En teoria, qualsevol. De fet, les categories de competició comencen als set o vuit anys i continuen sense límit superior d’edat. De totes maneres es necessita una forma física mínima ja que la conducció és molt exigent. En realitat, la major part dels practicants solen ser joves, encara que no és estrany veure pilots de totes les edats, fins i tot pare i fill prenent la sortida en la mateixa carrera.

És perillós el Karting?

No cal minimitzar el perill. Un kart de competició no és una joguina, sinó una màquina de competició que arriba a velocitats al voltant dels 150 km/h. El risc és evident però ha de ser controlat, i de fet ho és, i com a resultat de totes les mesures de seguretat el percentatge de lesions per accident és habitualment més baix del que es creu.

En primer lloc, l’equipament obligatori del pilot (casc, guants, etc.) representa una protecció indispensable per salvaguardar la integritat física. Les limitacions en les longituds de les rectes en els circuits i la inclusió de corbes que es recorren a baixa velocitat així com l’ús de bales de palla o goma escuma, fuites en les corbes i altres elements de protecció disminueixen considerablement els riscos en uns circuits que, a més, han de ser homologats o autoritzats. Les limitacions mecàniques segons les categories contenen les prestacions assolibles, i per tant el perill, segons l’edat i l’experiència del pilot. Finalment, el correcte judici i bon fer dels directors de carrera i comissaris de pista, unida a la prudència del pilot, tendeixen a evitar la provocació de situacions conflictives o de risc.

Com practicar Karting?

El nostre consell és començar amb karts de lloguer a qualsevol circuit, començant pels karts més bàsics i augmentant de cilindrada segons es vagi aprenent per després comprar un kart de competició. Aquest primer kart de competició no deu ser el més nou del mercat, l’ideal és comprar un kart amb 5 o 6 anys per continuar l’aprenentatge, perquè el salt dels karts de lloguer als de competició és molt gran. La nostra recomanació es que el primer kart de competició estigui equipat amb un motor Rotax FR125 Max, potser no tan ràpid com els karts de les categories superiors, però la seva fiabilitat i baix manteniment el fa ideal per continuar l’aprenentatge.