Primera cursa de les Sèries Rotax 2018 a Zuera

Primera cursa de les Sèries Rotax 2018 a Zuera

La primera cursa de Micro va començar amb una forta estirada del poleman Christian Costoya, el qual aconseguia posar més d’un segon de distància sobre la resta de pilots encapçalats per Alberto Hurtado. No obstant això, tant aquest com Louis Leveau aconseguien recuperar el terreny perdut en els girs finals fins acostar-se perillosament al líder, especialment Hurtado, qui va estar a punt de fer-se en l’última volta amb la victòria, però no va poder evitar que aquesta fos finalment per Costoya. En tercera posició concloïa Leveau, avantatjant en mig segon a Alejandro Cimadevilla que va ser quart. Alguns segons per darrere van creuar la resta de pilots encapçalats per Lucas Fluxá en la cinquena plaça.

CLASSIFICACIÓ CURSA 1 MICRO

Molt més renyida i amb molts més canvis en el grup de cap va resultar la segona cursa, en la qual va començar liderant Christian Costoya durant els primers girs, abans de cedir la primera posició a Oleksander Bondarev, qui es va mantenir al capdavant de la prova fins que Jan Peral va rellevar en el liderat. Arribats a l’última volta la lluita per la victòria es va reduir a tres pilots, Costoya, Hurtado i Peral, qui van acabar encarant la recta de meta en un mocador i creuant la bandera a quadres per aquest ordre. Poc després van finalitzar Oleksander Bondarev i Aleix Soriano, en la quarta i cinquena posició respectivament. Entre els pilots del Micro Academy, la victòria va ser per a Pedro Moura per davant de Lluna Fluxá i Fedorenko Luka.

CLASSIFICACIÓ CURSA 2 MICRO

Podi Micro

1 Christian Costoya – ARIZA RACING SCHOOL – FA
2 Alberto Hurtado – BRT – TONYKART
3 Louis Leveau – KIDS TO WIN – FA

Després de l’inici de la primera cursa de Mini, semblava que el portuguès José Barros guanyava uns metres que podrien facilitar la seva escapada, però no va ser així, i tant Yeray Vaello com Adrián Malheiro arribaven al líder per formar un trio de cap que va aconseguir separar-se de la resta, encapçalats per Alejandro Meléndez. El duel per la victòria entre els tres primers va ser emocionant, resultant finalment guanyador Malheiro en un gran final de carrera en el qual aconseguia avantatjar en meta a Vaello per només 60 mil·lèsimes i a Fangs per menys de dues dècimes. Poc després d’ells creuaven Óscar Rodríguez (posteriorment penalitzat amb 5 seg.) I Alejandro Meléndez, qui es feia finalment amb la quarta posició.

CLASSIFICACIÓ CURSA 1 MINI

La segona carrera va començar sent cosa de quatre pilots, José Fangs, Yeray Vaello, Adrián Malheiro i Alejandro Meléndez, intercanviant entre ells el liderat de la prova fins que a quatre girs de la conclusió, Malheiro es feia amb la primera posició que va aconseguir mantenir fins la bandera a quadres per signar la segona victòria del dia. A continuació finalitzaven en un mocador Barros i Meléndez, segon i tercer respectivament, per davant de Yeray Vaello, qui va avantatjar al seu torn en alguns segons a Gervasio Collar, cinquè a meta.

CLASSIFICACIÓ CURSA 2 MINI

CLASIFICACIÓN FINAL MINI

Podi Mini

1 Adrian Malheiro – PRAGA ESPANYA – PRAGA
2 José Barros – JOSE FANGS – FA
3 Yeray Vaello – KIDS TO WIN – FA

La primera cursa de junior va resultar trepidant i va començar amb Adrián García al capdavant abans que haver d’abandonar poc després que Iván Bataller li hagués rellevat en el liderat. A partir d’aquest moment es va formar un quartet de cap format per Iván Bataller, Marc Aguilera, Guilherme d’Oliveira i Daniel Augereau, mantenint l’emoció de la lluita per la victòria fins a l’última volta. En aquesta, De Oliveira encarava en primera posició el revolt d’entrada a meta amb Bataller enganxat literalment al seu para-xocs, fins al punt que el kart del segon es va encabritar sobre el primer, deixant pas lliure a Daniel Augereau qui es feia amb la victòria , per davant de Guilherme d’Oliveira, Marc Aguilera, Iván Bataller i Félix Aparicio, aquest últim posteriorment exclòs (pes / 100gr). Cinquè lloc en solitari per a Santiago Concepció i sisè per Albany Del Valle alguns segons després.

CLASSIFICACIÓ CURSA 1 JUNIOR

No menys emocionant resultaria la segona cursa, amb Guilherme d’Oliveira, Adrián García i Daniel Augereau intercanviant-se la primera posició en el grup de cap en què també es trobaven Félix Aparicio i Iván Bataller, el qual es feia amb el liderat a cinc voltes del final. La lluita per la victòria es va centrar a partir d’aquest moment entre Bataller i García, qui es va mantenir en tot moment enganxat al para-xocs del líder. Així van encarar tots dos l’últim revolt de l’última volta, quan Adrián García es posava en paral·lel amb Iván Bataller protagonitzant una entrada a meta al límit amb Bataller primer i García segon a 81 mil·lèsimes. Just després d’ells van creuar Augereau en tercera posició, qui s’imposava al meeting, seguit de De Oliveira i Aparicio.

CLASSIFICACIÓ CURSA 2 JUNIOR

CLASSIFICACIÓ FINAL JUNIOR

Podi Junior

1 Daniel Scott Augereau – AC MOTORSPORT – KOSMIC
2 Iván Bataller – EKR KART RACING – EKR
3 Guilherme De Oliveira – PAULO DE OLIVEIRA – TONYKART

La primera cursa de la Max va ser liderada en l’inici per Daniel Macià abans de ser rellevat al capdavant primer per Adrián Schimpf i posteriorment per Nerea Martí. Aquesta va passar a comandar la carrera des de l’equador de la mateixa, seguida immediatament després per Quentin Dupuis. Entre tots dos es va centrar conforme es va acostar el final la lluita per la victòria, que al principi va ser per Dupuis després de superar al seu rival en l’última volta, però una penalització de cinc segons va relegar a la segona plaça, resultant vencedora finalment Nera Martí. Tercera posició per a Josep Vegi, Daniel Macià, Ramon Pineiro (pen. 5 seg), Óscar Jiménez i Adrián Schimpf (qui va creuar la meta tercer però va patir una penalització de 10 segons).

CLASSIFICACIÓ CURSA 1 MAX

A la segona cursa es va imposar Daniel Macià, que després de posar-se al capdavant després de la sortida, obria a poc a poc sobre els seus rivals una bretxa superior als dos segons que li acabaria donant la victòria de forma clara. A la segona plaça es va centrar la lluita de carrera, alternant el liderat en el grup perseguidor Quentin Dupuis i Andrian Lillo entre d’altres pilots, fins que Nerea Martí, arribada des de posicions endarrerides, era qui es feia amb el segon lloc final, per davant de Josep Vegi, Adrián Schimpf, Gonçalo Coutinho, Óscar Jimenez, Adrián Lillo i Alejandro Schimpf (pen. 5 seg.).

CLASSIFICACIÓ CURSA 2MAX

CLASSIFICACIÓ FINAL MAX

Podi Max

1 Nerea martí – PRAGA ESPANYA – PRAGA
2 Daniel Macià – PRAGA ESPANA – PRAGA
3 Quentin Dupuis – MANUEL COMPAN MCK – OTK

Encara que en la primera carrera de la DD2 va començar liderant el poleman Bruno Borlido, aviat seria superat per Lluc Ibáñez, qui una vegada es va fer amb la primera posició, imprimiria un ritme impossible de seguir per a la resta que li va acabar donant la victòria. Per darrere Borlido, Iván Martínez i Mariano Pires barallaven per una segona posició que finalment seria per al primer d’ells. Darrere de Borlido, en tercera plaça, creuava per meta Javier Rodelas després de remuntar des de l’última fila de la graella, tot i que en les verificacions tècniques acabaria patint l’exclusió de la prova (tub del radiador no original). La tercera posició final va ser per a Iván Martínez, just per davant de Mariano Pires i Adrian Pruñonosa, Victòria entre els DD2 Màster per Rui Pereira.

CLASSIFICACIÓ CURSA 1 DD2

CLASSIFICACIÓ CURSA 1 MÀSTER DD2

La segona carrera va començar amb l’abandonament prematur d’Iván Martínez i amb Bruno Borlido liderant la prova fins a l’equador de la mateixa, quan un toc li faria abandonar poc després que Lluc Ibáñez hagués ascendit a la primera posició. Després del líder viatjava Mariano Pires i Javier Rodelas, qui de nou des de la vuitena fila de graella, protagonitzava una espectacular remuntada que li faria superar Pires primer i Ibáñez després, fent-se amb la primera posició a cinc girs de la conclusió que no abandonaria ja fins a la bandera a quadres, anotant-se la victòria. Lluc Ibáñez va signar la segona plaça per davant d’Adrián Pruñonosa que es faria amb la tercera plaça final per davant de Mariano Pires. Victòria en aquesta ocasió per a Gregorio Jiménez en la categoria DD2 Màster.

CLASSIFICACIÓ CURSA 2 DD2

CLASSIFICACIÓ CURSA 2 MASTER DD2

Podi DD2

1 Lluc Ibáñez – BINAKART – KOSMIC
2 Mariano Pires – MDC RACING TEAM – CRG
3 Adrián Pruñonosa – TDKART RACING MARLONKART – TONYKART

PodiMaster DD2

1 Rui Pereira – PEREIRA RUI – Birel
2 Gregorio Jiménez – TDKART RACING MARLONKART – TONYKART
3 Jesús Pérez-Santander – CIRCUIT GUADALOPE – FA

Deixa un comentari